Joc Responsabil

Prevenirea și reducerea problemelor survenite din participarea la jocurile de noroc, cauzate în special prin jocul excesiv, reprezintă un aspect esențial al filosofiei Sportingbet. În același timp, ne străduim să respectăm drepturile clienților, care vor să se bucure de divertisment prin participarea responsabilă la jocurile de noroc.

Jocul Responsabil la Sportingbet are la bază trei elemente:

1. Siguranța jucătorului

Ne asumăm răspunderea pentru siguranța jucătorilor noștri. Protecția jucătoilor are la bază normele stipulate de EGBA (Asociația Europeană de Jocuri și Pariuri), excluderea minorilor de la oferta de produse, şi protecţia sferei private, ceea ce include o prelucrare responsabilă a datelor şi a tranzacţiilor financiare. Corectitudinea şi caracterul aleatoriu al produselor oferite sunt strict monitorizate de către autorităţi independente. Şi comunicarea în domeniul marketing-ului este orientată către protecţia jucătorilor: o ofertă corectă de joc promite doar ceea ce poate livra.

2. Siguranța jocului

Ne asumăm răspunderea în ceea ce priveşte siguranţa ofertei noastre de joc dintr-o dublă perspectivă: pe de o parte, protejăm utilizatorul de greşeli, ca, de exemplu, plasarea involuntară a unui pariu, prin intermediul "ergonomiei jocului". Pe de altă parte, programul de monitorizare online practicat de i Sportingbet, ca şi bookmaker-ii noştri experimentaţi garantează protecţie împotriva fraudei. Manipularea pariurilor şi spălarea de bani sunt delicte şi nu jocuri. În această privinţă, lucrăm în strânsă colaborare cu AESS (Asociaţia Europeană a Securităţii Sporturilor) şi EGBA.

3. Protecție împotriva dependenței de joc: cercetare – prevenire – intervenție

Majoritatea utilizatorilor la pariuri sportive, cazinou și de la alte oferte, joacă moderat pentru divertisment. Modelele de comportament, care sunt neglijabile dacă ajung până la un nivel rezonabil (ce de ex. cumpărături, participarea la sporturi, mâncare sau consum de alcool) pot degenera în cazul anumitor persoane și deveni o problemă. În același fel, participarea la pariuri și jocuri de noroc poate de asemenea provoca probleme unui grup restrâns de clienți.

Pentru a oferi clienţilor noştri cel mai bun sprijin posibil, toate contactele din partea utilizatorilor legate de jocul responsabil sunt gestionate de către o echipă specială pentru "Joc responsabil" în cadrul departamentului serviciul clienţi. Timp de câțiva ani i Sportingbet a colaborat cu renumitul departament de dependență, Cambridge Health Alliance, un sector academic afiliat Harvard Medical School. Această echipă lucrează la elaborarea de sugestii destinate clienţilor privind jocul responsabil şi măsura în care aceştia pot participa responsabil la joc. În cazurile în care se ajunge la concluzia că există o dependenţă de joc, participarea la oferta de joc va fi interzisă. Clienții primesc apoi sprijin și sfaturi despre modul în care pot beneficia de asistență profesională în respectivul domeniu.